Friday, April 26, 2013

~Aku TerLaLu MeNCiNtaiMu SaYanG~

When the mind and heart Talking About Being In Love Various question Minds
At the Heart Is Asking sense meaning of love?
Answering heart'' LOVE'' sincerely, honestly and faithfully serve major philanthropic foundation
Inquiring mind What About Love to INVENTOR?
Stating hearts That love for the ESA What It All Over the World
In HIS Love Always There vanity because I love Man also vanity because HIS love
Sometimes GOD LOVE Each Other Interesting Man Will vanity because we often forget HIS Presence
We LOVE GOD Also Attract More vanity because GOD loves HIS Servant
Surely Allah and the servants to love That Never Lost In HE the Almighty


Tuesday, March 19, 2013

Rahsia Allah

 

Rahsia Allah
don't forget that Suzanne
anything already planned
we need to follow the rules
no right voice to blame HER..

Just believe when the time came that destined for you
you should accept it
never escape to accept the that fact
just accept it with an open mind
a big heart
even if it is bitter like medicine
sweet like sugar
is yours faith
the most important thing is grateful
R.E.D.H.A 
for every single thing

 Rahsia Allah

nobody's know
everything is surprise to us
sometimes good, bad, sweet, sad, happy, moody n so on
but it L.I.F.E
it is a J.O.U.R.N.E.y that we have to through out

if faith that u need to married now, late 20-an
just accept that
becoz it is your faith n it is the best for u later on

if faith u to married a man whether is not that perfect guy (tall, handsome, good-looking n so on)
just accept that with a big heart
becoz it is your faith n it is best for u later on

if faith that job ( Research Officer Remote Sensing) for u or not
just accept that with a big heart
becoz it is your faith n it is best for u later on

if faith for u to continue studies oversea's or not
just accept that with a big heart
becoz it is your faith n it is best for u later on

the most important thing is your  dream
is yours mission

really remember that
it is faith
it is Rahsia Allah
that we never knows what HER decide for us
don't ever blame HER if what anything we wanted never we get
BUT 
always say 
SUBHANALLAH
ALLAHAMDULLILAH
THANK U ALLAH
for everything done for me

 

-AMIN-



Thursday, March 14, 2013

Just Believe that



 
Rezeki itu milik Allah.. 
diturunkan kepada sesiapa yg DIA kehendaki..
subhanallah
just Believe that
 

if he say is not for u, mean not yours belonging
just believe what he plan for u, becoz maybe have a big present for u in behind this
say alhamdullillah



-kunfayakun-

 


Monday, March 4, 2013

scholarship



A lot of scholarship offered

But

I don’t know what to do


YA ALLAH, please give me a guide.. what I need to do, n what the best for me..

If u say, I need grab this, please show me a way..

Don’t make me greedy to grab this if u say is not my faith YA ALLAH.

To be honest, I always want u blessed and I always believe that U planned something the best for me

What I need to do is always thankful all what U give to me..

ALHAMDULLILAH..

 



p/s: remember Suzanne,

whatever u want, not everything it's yours

be grateful what u have now.  

Always remember ALLAH and always say ALHAMDULLILAH..


 

Saturday, February 2, 2013

Kusut


kusut!! kusut!!! kusut!!
jangan tagih lagi..
no answered for that questions.. FULLSTOP
NOW, my heart undivided.. i'm really2  sorry. mybe it's my mistake becoz i'm not think carefully n make a false decision. 


아마도 우리 공통의 운명이 아닙니다 ..
내 마음은 이미 다른 사람에 속한다 ..
미안 해요 희망이 있기 때문 그들은 나 한테 물어,하지만 난 편이 .. 약속로 구성되어 있습니다 ..
정말 sown있는 희망을 드려 죄송합니다 ..
당신을 위해 완벽하지 않아 .. 그리고 혹시 내가 당신을 위해 자격이 없어요 ..
아마도 우리 일치하지 않았 ..
당신의 삶의 끝으로 당신을 축복하다 할 수있는 사람을 찾을 수 있습니다 희망 ..
난 당신이 아마 더 나은 친구와 함께 합류 이후 당신을위한 완벽한 창조 .. 때문에
실례 ..

날 보내 주시기 바랍니다 ..
모든 사기에 대해,이에 대한 내 기대를 고려하시기 바랍니다 ..
전 아무것도 약속 당신을 실망해서 미안합니다.
당신이 약속 위반 주장하지 마시기 바랍니다 ..
제가 지금부터 정상적인하고 평화로운 생활을 할 수 있도록

모든 게 정말 미안 해요!

내가 내가 행복 할 수있는 사람행복한 삶을 살 수 있도록 ..
내 인생에서 할 수 있습니다 사람을 존중 ..
다른 사람을 찾아 내 마음을 적용하고 있습니다 사람이 ..
Jannah 저를 유도 할 수있는 사람
그는 그래서 그와 함께 생명의 끝으로 마이그레이션 할 수 있습니다 내 친구입니다 날 설득 할 수있는 사람 ..

따라서, 우리가 상대 할자가 없으며 생각 .. 내 마음 우리가 공동으로 운명을 할 수없는 것입니다 .. 때문에
난 항상 너의 감정과 내 감정을 변경하는 생각 .. 때문에
내가 항상 너보다 다른 사람에 대해 생각하고있어 ..

  내가 당신을 위해 선택하면 공정이지만, 항상 몰래 마음을 상처?
그런 일이 일어날 경우Bahagiakah?
난 그런 일 생기는 거 원치 않아 ..
이상이 있기 때문에 자신의 감정이 다치는 것은 원하지 않아 ..
다른 방법으로 우리의 목표 때문에
당신이 나를 위해 당신이 만든 갈비 아니라는 것을 인정해야 해 ..

당신은 또한 다음 DITAKDIRKAN 경우, 내가 고백해야 ... 성경에 기록 되었기 때문에 "당신은 날위한 것입니다"
저는 믿습니다 당신은 " 우리를 위해 생성 된 경우, 지금까지 그냥 으로 우리에게 돌아왔다"생각해야
 하지만 우리가 아니 었으면, 우리는 기쁘게이어야하며 함께 으로 떨어해야합니다 ..
우리가 함께 운명에 의해 약속 아마도 좋은 수 없습니다 ALLAH..

Believe me.. 

YA ALLAH
please accelerate my mate
if him we created to be together, please put our love in our hearts..
i believe that U give me the best person as a my mate..
i believe that..





-Only one-

Cry when you want to cry
Don’t purposely hold in your sadness
I’ll embrace you so that you can smile again
When you’re tired
I’ll lend you my shoulder so that you can res for a bit

I pray no tears in your dreams
I know you’ll fly high in your life
Although this world tries to look at you with a small view
I can confidently say you are the only one

Find your broken dreams again, don’t say that you can’t
I will help you to make that dream come true
When you feel like you can’t breathe
Close your eyes or a bit and think about your future

I pray no tears in your dreams
I know you’ll fly high in your life
Although this world tries to look at you with a small view
I can confidently say you are the only one

I’ll protect you and stay by your side as tears flow
Just rest without any worries in my embrace
The sadness formed in your eyes that won’t  fall
In your dreams there are rough dark clouds that don’t show but your smile
Don’t hold back your pain anymore
Just throw it high into the sky, I want to go towards the end now
Open up the wings that were folded away, take my hand

Don’t cry again
I pray no tears in your dreams
I know you’ll fly high in your life
Although hearts that changed coldly many not know you
Who than cooler than anyone, stay by my side you are the only one
I pray no tears in your dreams
I know you’ll fly high in your life


Monday, January 28, 2013

Alone


Aloppppp..
Assalamualaikum..
Huhukkkk.. dah berhabuk blog ni.. jup ek.. nak lap lu..
Furrhh.. furrhhh.. furrhhh..
Wahhhh!!! Banyak nyer habukkkk.. M.A.L.U sebab tak jaga kebersihan.. ;-)

Entry kali ni, no more study.. ini bermakna “ AKU BEBAS!!! AKU BEBAS!!! BEBAS !!! BEBAS!!!!!!”
Agakla.. hahakk. Becoz, no more kusut kepala nak study or work.. my decision  is FINAL!!
To be honest, I’m Going to PHD.. fullstop.. becoz, my future, I’m decide.. G.I.L.A.K!!
But it too early to planning.. hehekk.

Today, bukan nak citer about my study.. but huhukkk.. so difficult kn bile umur dh masuk 20-an.. kawen ofcoz topic yang paling hangat orang duk bercerita.. macam orang duk menjual goring pisang.. selalu dapat sambutan.. 

And now, I got a big problem.. guess what?? I’m still alone.. oh my my..
To me, it not something to worry becoz, I have the big matter to solve or complete.. ofcoz my study becoz I need to pay 100% attention and fully focus.. everyone know that when we in PHD level, we must struggle and need to sacrifice something that nonsense. 

But, I'm still lacking.. a MAN.. I wondering?? yes so..

So sad, bile tengok kengkawan yang sama-sama belajar, bermain, bergurau dah ada kehidupan sendiri.. i  mean, married.. also getting married.. getting child.. but, me?? i'm Alone

Bukan menyalahkan takdir.. tidak sekali-kali..
Tetapi aku benar-benar bersyukur kerana Allah tidak memberi seorang lelaki untuk dijadikan boyfriend but be a husband.. Insya-Allah..

Ya Allah,
Aku mohon pada mu..
Percepatkanlah jodohku..
Aku redha sesiapa pom yang engkau takdirkan bersamaku..
Agar aku dapat bersamanya menuju ke jalan-MU, Ya Allah..
Subhanallah.
 
-muka teruk.. stress r tu-
       -majlis pertunangan acik-
       -muka tengah teruk giler.. bust bust.. stress r tu-

                                                
 
-masih solo tapi dah berpunyer kcuali aku-
-yang tengah dah sah.. wife orang.. klu xpercaya, tegok betul2.. pregnant-
-peace long;-)-


p/s: pertungan pida, next post.. 
xsempat nak upload semuanya.. 
tengah free3 br boleh buat.. hehe
assalamualaikum.. bye
 

Tuesday, January 17, 2012

PHD

Kekeliruan.. keliru.. keliru melanda..

Help me!!!

Entah apa mimpi aku tetiba post pasal PHD tah.. huhukk..

Kalu nak tau, sebenornya, aku teringin nak sambung PHD..

Bukan Perasaan Hasad Dengki

Tapi, Doctor of Philosophy..

Betul jugak cakap kakak ipaq aku a.k.a K.zura ari tu.. tak kan sambung master tak sambung PHD..

Tapi masa tu, aku tak terpikir pom nak sambung PHD.. just angan3 je.. tapi malam ni, aku betul3, teringin nak sambung PHD..

Sebab, ari ni aku teman member aku pergi jumpa lecture.. and then, lecture pom cakap, kalu sure ye nak sambung under die, ye akan make sure member aku gradute dalam setahun setengah ( 1 taun ½) by researcher for complete her master..

And then, he said, if student would like to continues PHD under him, him make sure this student can complete this PHD in 3 years.. wow!!! Try you imagine, at 28 @ 29 years old, you get title dr. Suzanne.. perghhhhhhh.. oleh itu, aku terpikir dan terbuka ati nak sambung lagi stdy..

Mesti, pelik kan asal aku teringin nak sangat3 sambung PHD lepas abih buat master ni.. sebab, dalam waktu yang agak muda la jugak aku boleh mendapat tiltle dr. Suzanne.. otak, masih fresh lagi nak stdy.. tak terikat dengan sapa3 kecuali mak ayah aje tapi kalu da orang berkenan kat aku sekarang ni, masuk la meminang.. atleast bior la, pilot ke, dr. ke, or engineer.. hehe.. atleast kalu aku masuk utan ke, g oversea ke, ye xkisah coz masing3 sibuk ngan komitmen masing3 .. and important thing adalah, aku minat kot nak sambung stdy lagi.. hehe..

Bukan aku nak riak dapat title dr.suzanne pada waktu yang muda becoz ada lagi paling awal dapat title dr. dari aku.. maklumla, aku ni bermula lambat skit.. coz kecik3 tak belajor sungguh3, bila besor, merangkak la nak study.. huhukk..

Actually, aku memang nak sambung PHD pom.. but, bukan lepas abih master direct buat PHD.. aku plan nak keje dulu dalam setahun.. and then, 25 years old, sambung la PHD.. coz, kalu boleh dan diizinkan, aku nak completekan my stdy before 32 years old.. tapi, ari ni ati aku tergerak nak sambung after complete my master this year.. becoz, I very3 confident that I can complete my PHD in 3 years.. and this also guaranty from my lecture. (Prof. Dr. Ekhwan Toriman)

Malah, kalu aku sambung terus PHD pom, aku tak perlu risau pasal sumber kewangan.. coz, my lecture akan usahakan untuk dapatkan geran penyelidikan untuk aku if aku betul3 berminat.. korang bayangkan, RM1500 sebulan.. banyak jugak tu as a student kerana, aku tak payah sewa rumah, kete pom tak de, makan pom tak de la banyak sangat.. Cuma belanja dan boros aje la.. jika aku kira, Rm1500, maybe aku boleh simpan la kot RM500 untuk kahwin,.. hehe

And say abaout married.. aku rasa semua pempuan risau kan kalu belajar tinggi.. takut tak kahwin and tak dapat jodoh.. coz, lelaki takut nak kahwin kalu pempuan belajar tinggi sangat.. betul ke?? Mybe yes!! Cuba korang bayangkan, tak kan orang pempuan dah ada tittle dr., ye nak kahwin dengan orang yang sebarangan.. atleast, biorla sama taraf dengan die kn?? Kalu aku pom, aku nak cari yang setaraf juga.. bukan nak memilih, tapi takut jugak kalu oneday, issues education level menjadi isu dalam umah tangga dikemudian hari.. paling low pom, degree.. hehe.. (so demand u Suzanne)

K forget about married n go back to PHD.. aku betul3 runsing sangat untuk sambung lagi.. sebab:- Boleh ke mak ayah aku bagi izin sambung lagi coz they lebih suka aku keje dulu.. atleast, boleh support mereka.. so, kalu aku bangkang, nampok cam anak derhaka, xkenang budi la pulak coz, memang my parent terlalu mengharapkan aku untuk support mereka berbanding abang3 n kakak3 aku.. mereka terlampau pandang tinggi pada aku untuk support mereka nanti.

And, aku tak jeles ke kat member3 sekolah dulu yang dah keje, kahwin and dah berkeluarga?? Sedangkan aku still lagi dengan buku .. ofcoz so jeles.. but my lecture say, if aku sanggup sambung sapa PHD on the spot, segala yang aku terlepas masa sebelum tu terutama kerja, insya-allah gaji aku paling tinggi dari kengkawan yang laen.. tapi tak sure la coz my lecture yang cakap.. bukan aku.. n he very upset when he need to complete ye stdy in 29 years old.. but now, when he 43 years old, he got title Professor.. actually, kalu lecture yang dapat title Prof. bese umur atas 45 tahun, but he 43 years old dah dapat Prof.. so, amazing!!

And important thing why aku betul3 nak sambung PHD and Prof.Ekhwan dipilih adalah disebabkan oleh pertolongan ye untuk menghantar student PHDnya ke oversea untuk take a experience in foreign country, send to seminar, and expose me at anything situation for I more marketable in world job.. so, aku rasa, aku tak sambung PHD kat oversea pom aku xkisah jika aku diberi peluang untuk berada di bawah seliaan Prof EKhwan.. hehe

Tapi entah la.. semua nyer aku tak tau tercapai ke tidak cita3 aku tu.. Terlampau tinggikah?? Itu persoalannya..

Apa pom, aku mesti kuat untuk hadapi master aku yang banyak dugaan.. coz aku takut kene repeat any subject.. OMG.. sesungguhnya, tak sanggup.. aku harap semuanya, berjalan dengan lancar master aku.. AMIN..

Dan aku harapkan, mak ayah aku benarkan aku smbung PHD after this.. PLEASE MUM, DAD.. LUv U!!!!


But, if aku tetiba sudah mendapat jaminan pekerja yang terbaik, aku rasa, aku keje jugak dulu kot.. n then, apply sambung PHD kat oversea, company sponser.. hehe.. blh ke erk??



About Me

My photo
very simple person, bercita2 tinggi, independent person, suka ikut kata sendiri, xsuka dipandang rendah, suka dilihat nothing tapi berisi.. memegang kata2 "KO,Ko.. Aku, adalah aku.. jatuh bangun, hanya aku yang rasa... mahu diingat, sorg pendiam tapi riuh,sorg pemalu tapi muka seposen.. hoho